Hoppa till sidans innehåll

COVID-19 Regler

19 DEC 2020 16:30
Regler för spel i Tennishallen från 21/12
  • Uppdaterad: 19 DEC 2020 21:38

Regler för spel i Tennishallen (Gällande sedan 21/12/2020)                 

Hej tennisvänner!

Vi i styrelsen följer aktivt Corona-utvecklingen, hur våra åtgärder fungerar och den återkoppling vi får från er medlemmar. Det har varit en hektisk höst för oss, men vi jobbar på med målet att kunna hålla hallen öppen och bedriva en bra och säker verksamhet.

I slutet av november återstartade vi träningsverksamhet och tillät dubbelspel igen tillsammans med nya regler för inpassering och kortad speltid i hopp om att undvika trängsel i lokalerna.

Det har inte fungerat så bra som vi hoppats och vi uppdaterar därför reglerna fr o m måndag 21/12.

Vi har beslutat att vända på regeln om inpassering så att ALLA som ska spela tennis MÅSTE vara på plats och uppe på läktaren (med soc. distans tillvarandra) senast 5 min FÖRE hel timme. När sedan den bana man ska spela på blir tom och föregående spelare lämnat hall och korridor, går man lugnt ner för närmaste trappa och in på banan. På så vis får vi förhoppningsvis inget överlapp i foajén och alla får dessutom 60 min på banan.

Man går alltså direkt från entrén upp till läktaren och håller sig vid den bana man ska spela på. Spelare på bana 1 & 2 tar första trappen, 3 & 4 tar trappan längst bort.

Verksamhet i tennishallen kan bedrivas under förutsättning att följande regler följs:

  • Kom till hallen minst 5 min FÖRE du ska in på banan, gå direkt från entrén upp till läktaren. Lämna hallen så fort du har spelat klart. Uppvärmning och stretchning/eftersnack får alltså ske utanför hallen. Plocka ihop utrustning, ta på sig ytterkläder utan att trängas i entrén/lobbyn med övriga som slutat spela på de andra banorna.
  • All verksamhet (vuxenträning, veterantennis, herrdubbel, gruppspel, kontraktstider samt strötider) är tillåten med max fyra deltagare per bana. Vid vuxenträningen tillkommer en tränare som leder verksamheten utifrån särskilda restriktioner.
  • Verksamheten för barn/ungdomar födda 2005 och senare fortsätter som tidigare.
  • Spelare får gå in på banan först när de som spelat timmen tidigare har lämnat.
  • Kom inte till hallen om du är sjuk eller har minsta symptom.
  • Följ anvisningar och markeringar om hur du tar dig in och ut på banorna. Sprita händerna ofta och mycket.
  • Barn och ungdomar lämnas utanför hallen. Det är inte tillåtet att som förälder vistas i lobbyn eller på läktaren under tiden som dina barn spelar.
  • Gymmet och omklädningsrummen är stängda.

Om någon spelare inte följer ovan regler äger tränare eller annan verksamhetsansvarig rätt att avisa personen från hallen. Om reglerna ovan överlag inte efterföljs, kan det bli nödvändigt att ompröva hallens öppethållande. Vid större och/eller snabba förändringar i pandemins utbredning, kommer vi att agera efter myndigheters rekommendationer. Information om ev. ändrat läge för vår verksamhet kommer i så fall att ske via bokningssystem, nyhetsbrev, webbplats samt i hallen.

 

Vänliga hälsningar,

Styrelsen i Rönninge Tennisklubb

Skribent: Hassanein Rustom Abdul Sater
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

-

 

-

-

-

Postadress:
Rönninge TK - Tennis
Garnuddsvägen 35
14462 Rönninge

Kontakt:
Tel: 0853257700
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

RTKInstagram


 Huvudsponsorer:

ica-supermarket-logotyp

 

logo_bp

 

 

 


SISU_177X177