Hoppa till sidans innehåll

Klubbens historia


Rönninge Tennisklubb (RTK) bildades 1919 och är därmed en av Storstockholms äldsta klubbar med ca 550 medlemmar. Klubbens huvudsakliga målsättning är att bedriva barn- och ungdomsverksamhet men även övrig breddverksamhet som gruppspel, dam- och herrdubbel, vuxenträning samt veterantennis.

 

RTK hade sin verksamhet i en hall som byggdes 1988 på Garnsuddsvägen 35 i Rönninge och var ursprungligen avsedd för golf. Efter omfattande renovering och ombyggnad till tre tennisbanor (filt) inköpte klubben 1991 anläggningen till en kostnad av 6 Mkr. Salems kommun gick i borgen för köpet.

 

Onsdagen den 3 februari 2010 klockan 20.30 inträffade det overkliga. Takstolarna i hallen gav vika och hela hallens tak rasade. Elva vuxna personer befann sig i hallen, samtliga lyckades ta sig oskadda ut till servicebyggnaden. Efter ett första krismöte i styrelsen där man beslutade om hur den fortsatta verksamheten skulle fortgå, kunde man ordna så att i första hand ungdomsverksamheten kunde fortsätta i hyrda hallar i Södertälje och Salem. Vid mötet tillsattes också en projektgrupp och en hallkommitté som skulle utreda möjligheterna och förutsättningarna för en återuppbyggnad/nybyggnad av tennishallen.

 

Projektgruppens främsta uppgift var att förhandla med kommunen om fortsatt borgensåtagande samt upprätta kalkyler för en nybyggnation med tre eller fyra tennisbanor. Efter ett omfattande arbete och ett stort antal möten både internt inom klubben och med kommunens representanter beslutade kommunfullmäktige vid sammanträdet den 17 juni 2010 om ett borgensåtagande för uppförandet av en ny hall med fyra tennisbanor (plexipave). Det nya bolaget Rönninge TennisCenter AB övertog RTK:s skuld på 4,2 mkr. Samtliga partier i kommunen ställde sig bakom beslutet.

 

Hallkommittén har efter ett intensivt arbete med att ta fram bygghandlingar, göra offertförfrågan, anta entreprenad (Fastec) ordnat så att byggstarten blev den 18 juni 2010 med målsättningen att hallen skulle vara klar i november 2010.

Uppdaterad: 22 APR 2018 13:15

 

 

Postadress:
Rönninge TK - Tennis
Garnuddsvägen 35
14462 Rönninge

Kontakt:
Tel: 0853257700
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

RTKInstagram


 Huvudsponsorer:

ica-supermarket-logotyp

 

logo_bp

 

 

 


SISU_177X177